Uncategorised

Välkommen till gården Snåret

Välkommen till gården Snåret som ligger i den lilla byn Rumsättra ca 6 mil norr om Stockholm. På gården odlar vi främst hö som vi varsamt torkar till våra egna hästar och i år har detta varit en utmaning.

Länk till lokalt väder

Sommaren

Nu är det redan augusti och i slutet på sommaren. En av sommarens viktigaste arbeten på gården är att få in hö till hästarna för det kommande året och som vanligt så är det omöjligt att detaljplanera. Denna sommar har det varit lite regn men ändå har det varit få sammanhängande regnfria dagar. Det tar normalt tre dygn från det man slagit vallen till höet är tillräckligt torrt för att pressa balar och samla in.

 

Potäterna i jorden

Idag kom potatisen ned i jorden, 30 st Gourmandine och 50 st Amandine. Bägge är mandeliknande fasta sorter med mycket god smak.

Plöjning

Efter att ha studerat häftet "Vägen till bättre plöjning" så blev jag inte så mycket klokare, jag fastnade på första raden om plöjning" Vid tegplöjning indelas fältet i vändteg och tegar". Då denna åker inte plöjts på länge så bestämde jag mig för att börja på mitten och arbeta mig utåt, det gick ganska bra fast hörnen på åkern är svårt att komma åt.