Höstbestyr 2

Hästtäcken blir blöta på vintern och behöver värme för att torka snabbare, så därför har jag idag satt upp en hållare för hästtäcken i den uppvärmda lokalen i maskinhallen. Det är tremeter i takhöjd så jag gjorde en pendel så att hållaren kom cirka 2,4 meter från golv. Galgarna kommer från Granngården.

Under en god lunch med jordärtskocksoppa intagen på den nya balkongen njöt vi av utsikten och det fina vädret. De svarvade kloten på stolparna blev riktigt bra för att vara mitt första försök med svarven.

Pelargonerna i krukan hade drabbats av lite frost så det var dags att tömma krukan, då upptäckte jag att ett av benen lossnat igen. Gjutjärnskrukan hittade jag för många år sedan nedgrävd, sprucken och med ett ben borta. Jag hittade en järnbit som jag svetsade fast, lite besvärligt då det är två olika material. Det har hållit under åren men i år hade det gått sönder, så jag försöker med svetsning en gång till.