Brutal väckning

Klockan 03:00 väcktes jag av vår katt som ville ut och jaga sork, när jag kliver upp för att öppna ytterdörren så lyser inte utelampan som tänds automatiskt vid skymning. Snart upptäcker jag att vi inte har någon el alls i en sektion av huset, värmepumpen är tyst, kyl och frys går inte. Raskt ned i källaren för att kolla jordfelsbrytaren, den har löst ut. Efter lite felsökning kan jag lokalisera orsaken, den dränkbara pumpen till dräneringen runt källaren, inte bra.

Raskt ut i verkstan för att hämta pump, slang och elkabel, monterar ihop det och sänker ned det i dräneringsbrunnen där vattnet nu var cirka en meter över det normala. Efter cirka 15 minuters pumpning så bröt flottören och nivån var normal.  Tillbaks till sängen vid 4-tiden.

När det ljusnat kunde jag felsöka lite mer, något inne i pumphuset får jordfelsbrytaren att lösa ut. Så iväg till butik och inhandla en ny pump, det blev en AL-KO Twin 14000 Premium. Den monterades  under eftermiddagen och sänktes ned i dräneringsbrunnen istället för den temporära lösningen.

Den gamla pumpen