Höbärgning

För 2015 har vi planerat att skörda 1000balar hö, det är mindre än tidigare men då vi har ganska mycket hö kvar så kommer det räcka. Som sommaren har varit hittills så är det tur att vi skördar mindre än normalt då torkvädret för hö inte har varit bra. Under dagarna med 30 grader så skördade vi så mycket vi orkade och fick in 600 balar av fint hö som nu ligger på hötorken. I början av denna vecka såg vi att vädret skulle hyggligt fram till onsdag eftermiddag så vi slog, vände, vände igen och strängade och hade det klart för pressning på onsdag förmiddag. Då ville inte höpressen knyta igen balarna på en sida, efter att provat och provat igen så såg vi att den högra knytmekanismen inte såg likadan ut som den vänstra, så det var bara att avbryta och köra hem.

Väl hemma i maskinhallen kunde vi se att en liten rörpinne hade gått av nr8 på bilden, så efter att demonterat knytaren kunde vi byta den trasiga rörpinnen, justera knytaren och provköra.

Kvar på åkern blev höet som nu ser ut så här efter cirka 50mm regn. Det är bara att lämna på åkern och hoppas på bättre väder till nästa åker.